Zanesljivo gostovanje spletnih strani

Vsaka spletna stran potrebuje tudi spletno gostovanje. Tega lahko naročite pri različnih ponudnikih, ki ponujajo pakete za svoje stranke. Posamezni paketi so zasnovani tako, da upoštevajo večinske želje uporabnikov, njihove zahteve ter potrebe in velikost njihovih spletnih strani. Navadno vsak ponudnik ponuja vsaj tri pakete, nekateri pa jih ponujajo tudi več. Najmanjši paket je seveda tudi najcenejši, a ponuja le okrnjene možnosti in omejen prostor na strežniku, vendar pa je za veliko večino uporabnikov že to popolnoma dovolj.

Kakšen paket potrebujem?

Če se prvič odločate za spletno gostovanje, potem verjetno ne veste točno, kaj sploh potrebujete. To, kaj potrebujete, je sicer odvisno od različnih dejavnikov, predvsem pa od tega, za kakšno spletno stran gre in koliko prostora bo zasedla. Ker spletne strani verjetno ne boste izdelovali sami, lahko za pomoč pri izbiri gostovanja povprašate tudi izdelovalca spletne strani oziroma kar ponudnika spletnih storitev, ki ponuja gostovanje.

V primeru, da vaša spletna stran ni preveč kompleksna ali gre celo za enostavno spletno vizitko oziroma tako imenovan landing page, pa bo za vas verjetno zadostoval že osnovni paket. Pri tem je treba vedeti, da se osnovni paketi od ponudnika do ponudnika razlikujejo, zato morate pred izbiro preveriti:

  • koliko prostora na strežniku dobite
  • kako zmogljivo je gostovanje
  • ali imate kakršno koli omejitev prometa
  • lahko na tem paketu gostuje le ena domena ali več domen
  • ali dobite le en elektronski naslov ali več naslovov
  • ali paket podpira tudi uporabo MSQL baz
  • dobite poleg tudi SSL certifikat ali ga morate kupiti posebej
  • kako boste lahko upravljali z nastavitvami gostovanja
  • ali je upravljanje spletne strani možno le v angleščini ali tudi v slovenščini

Zanesljivost mora biti na prvem mestu

Poleg izbire paketa pa je pomembna tudi sama izbira ponudnika. Ta mora biti vedno dosegljiv za vaša vprašanja ter vam biti na voljo za to, da vam takoj priskoči na pomoč v primeru tehničnih težav. Poleg tega pa mora skrbeti tudi za varnost strežnika in s tem za varnost vaše spletne strani. Zanesljivost je pri tem zelo pomembna, zato izberite ponudnika, ki je zanesljiv: izberite Domenca.com!