Ureditev domačega kina v dnevni sobi

 

Kino vstopnice postajajo vedno dražje in tako boste za dve vstopnici in nekaj sladkega za pod zob ter pijačo odšteli blizu 20€. Glede na lahko dostopnost filmov v izredno dobri kvaliteti ali pa tem, da se veliko filmov vrti tudi po televiziji, je marsikdo prišel na idejo, da bi si lahko doma uredil hišni kino. Vse kar potrebujete je predvajalnik DVD-jev, komplet ozvočenja in pa kvalitetna televizija. Če bi radi zadevo malce povečali, pa so vam na voljo projektorji, ki jih lahko namestite na strop in tako gledate film kar na domačem platnu ali steni.

Pozorni boste morali biti na lokacijo vaše televizije ali pa filmskega platna, saj bo le-ta precej vplivala na samo kvaliteto vašega pogleda. V obzir vzemite tudi lokacijo projektorja. Soba v kateri se bo hišni kino nahajal naj bo čim bolj temna. To ne pomeni, da morate projektor namestiti v kleti ali pa temnici, poskrbite le za dobre zavese, ki ne bodo prepuščale veliko sončnih žarkov.

Pri zvočnih sistemih se vam ne splača varčevati. Pregovor »malo denarja, malo muzike« še kako dobro velja, več denarja, kot boste pripravljeni odšteti, več boste dobili.

Že vnaprej sestavljene sisteme za domači kino lahko dobite v kateri izmed večjih slovenskih spletnih trgovin. Na voljo so vam tudi televizije z različnimi specifikacijami, ter projektorji in filmska platna.

S takim sistemom lahko tudi v udobju domačega kavča uživate v predstavi, brez, da bi vam pri tem bilo potrebno izgubljati živce zaradi glasne mladine, postanih kokic in dragih kart za predstavo. Sistem za hišni kino si lastim tudi sam in čeprav ni med najdražjimi, svoje delo še vedno zelo dobro opravi.