Nepozabno darilo

Ima vaš otrok v kratkem prav poseben dan? Mu želite pokloniti nepozabno darilo, ki ne bo po prvem dnevu končalo v kotu in ga ne bo več pogledal. Mu želite podariti nekaj zaradi česar bo še bolj priljubljen med prijatelji ali prijateljicami? Ste za to pripravljeni malce globlje seči v denarnico? Če pri vsem tem kar kimate berite dalje, saj imamo predlog za odlično darilo.

In kaj bi bilo to nepozabno darilo se sedaj najbrž sprašujete. To je otroški avto na akumulator. Ko ga bo vaš fant ali deklica zagledala se ji bodo zasvetile oči. Če vam uspe še škatlo prej zaviti bo že sam prejem darila nepozaben. Namenoma pa smo omenili tudi deklico, saj je vse več tovrstnih avtomobilov namenjenih deklicam. Če je še do nedavnega veljalo, da je električni avto prvenstveno namenjen fantom je sedaj vse bolj jasno, da se svet spreminja tudi tu. Deklice so nad električnimi avtomobili ravno tako navdušene kot fantje.

Različna napetost za različno starost

Sedaj pa par namigov kakšen avto izbrati, da boste zadeli ravno pravšen otroški avto na akumulator. Bomo pa sedaj začeli pri starejših otrocih.

Če imate že starejšega otroka, lahko tudi 5 ali več let, potem so zanj primerne že prave cestne zverine kot je Peg Perego JD Gator HPX 6×4, ki ga poganja 24V napetost in zaradi več kolesnega pogona primeren za brezpotja. Premaga pa kar 17% klanec. Ker pa je doživetje vedno slajše v dvoje se na HPX modelu lahko peljeta dva otroka. Mogoče pa vaš deček popelje svojo prvo ljubezen na piknik kot kak angleški gentelman. Če povzamemo, za starejše izbirajte med 24V avtomobili, nikakor pa ne izberite otroškega avtomobila, ki bi ga poganjala napetost manjša od 12 V.

Za otroke stare okoli 3 let pa so idealni ravno taki z napetostjo 12V. Tu je ponudba bistveno večja kot pri 24V modelih. Tu lahko izbirate med enosedi in dvosedi. A kot ste že prebrali, je vedno slajše v dvoje, zato vam predlagamo, da gledate dvoseda.  Bi imeli Ferrarija? Vi najbrž težko, vaš otrok pa ga lahko ima. Si predstavljate kako bodo prijatelji navdušeni? 12V avtomobili gredo počasneje od 24V in tudi težje premagujejo klance, a pri polnem akumulatorju in ne preveč velikem naklonu še kar gre.

Za najmlajše pa obvezno izberite 6V vozila. Po možnosti naj imajo možnost tudi daljinskega upravljanja, saj vam ne po potrebno tekati za otrokom ko bo zašel s poti. Varno ga boste pripeljali nazaj kar iz udobne bližine.

Različne oblike za različna okolja

Če niste doma v mestu in vas obkrožajo zelene poljane potem je logična izbira traktorja ali terenskega vozila. Mogoče bi bil pravi še kakšen štirikolesnik. Za asfaltirane poti so idealni športniki, če pa si upate pa lahko otroku kupite tudi motor. No ja, strah je odveč. Otroški avto na akumulator je varen za uporabo v kakršni koli zunanji podobi, zato izberite takega, v katerem bo vaš otrok najbolj užival.