Kartuše Lexmark, pojem zanesljivosti

Kartuše Lexmark so pojem zanesljivost

Pojem zanesljivosti so kartuše Lexmark postale na podlagi mnenj uporabnikov in neodvisnih raziskav. Mnogi se na podlagi takšnih referenc sprašujejo zakaj so kartuše Lexmark tako zanesljive in zakaj kartuše drugih blagovnih znamk natisnejo dvajset strani manj, desetina kartuš natisne manj kot tri četrtine povprečnega pričakovanega števila strani ter zakaj ena od petindvajset kartuš natisne slabšo kakovost slike od predvidene. Skrivnost kartuše Lexmark je v njenih lastnosti. Kartuše Lexmark so sestavljene iz treh poglavitnih delov : ohišje je sestavni del, ki skupaj drži rezervoar za barvo ter glavo kartuše.

Rezervoar barve je napolnjen z barvo za tiskanje, ki je odvisno od zahtev namenjena črno beli tehniki tiskanja ali barvni tehniki tiskanja. Barvna tehnika tiskanjazahteva barve, ki lahko z ustrezno mešanico natisne tiskano vsebino v poljubni barvi. Te barve so osnovne barve in sicer modra, rumena in rdeča. Osnovne barve se imenujejo zato, ker lahko z mešanjem v pravem medsebojnem razmerju, dobimo poljubno barvo. Te osnovne barve vsebujejo kartuše Lexmark za barvno tehniko tiskanja. Pri črno beli tehniki tiskanja je rezervoar kartuše napolnjen s črno barvo za tiskanje.

Glava kartuše omogoča tiskanje vsebin na željeno površino. Pri zamenjavi kartuše je potrebno upoštevati navodila proizvajalca, katera smo dobili ob nakupu tiskalnika. Zamenjava načeloma ni zahtevna, opravi jo lahko vsak z nekaj ročnimi spretnostmi. Bolj kot zamenjava je zahtevna pravilna izbira nove kartuše. Nove kartuše morajo v celoti biti enake izrabljeni kartuši. Poleg blagovne znamke, modela, tipa in modelnega leta, se tiskalniki med seboj razlikujejo v tehniki tiskanja. Dovoljena razlika je v izvedbi, ki je napolnjena z večjo ali manjšo količino barve. V ostalem se mora nova kartuša v celoti ujemati s staro kartušo. Največ napak se običajno zgodi pri naročanju prek spleta, kjer ponudnik ne more vizualno oceniti za katero kartušo gre oziroma kateremu tiskalniku ustreza. Veliko bomo pri takšnem naročanju v smislu pravilnega naročanja pripomogli z natančno navedbo vseh koristnih informacij. Pri nakupu na klasičen način takšnih težav načeloma ni, saj lahko staro kartušo prinesemo s seboj, na podlagi enakosti, potem prodajalec ugotovi, kakšno kartušo potrebujemo.

Kartuše Lexmark so zaupanja vreden izdelek, katerega kakovost in dobre lastnosti so pravilo.