Nasveti po prvem zmenku

Po prvem zmenku mora moški prvi poklicati žensko, jo vprašati, kako je prišla domov, tudi na zmenek naj bi prvi vabil. To je tisto, kar imamo ženske rade,” razlaga Marija, lastnica agencije za zmenke Elite,” želimo si biti vodene in povabljene. Ob sebi želimo moškega, ki je samozavesten, se znajde in zna povabiti. To je najbolj pomembno.” Saj pokličejo in rečejo,da ni bilo kemije. In to se velikokrat zgodi zato, ker nista bila pripravljena na zmenek. “Spomnim se primera, ko je ženska predstavila svoje želje, nobeden izmed potencialnih partnerjev, ki so se zanjo sicer zelo zanimali, pa se o njih ni pozanimal. In so se vsi zmenki izjalovili, dokler eden od kandidatov ni povprašal po njenih željah. Zmenek je izpeljal točno tako, kot si je želela, še danes sta skupaj,” pripoveduje Jože.

“Pomemben je torej prvi vtis,” pravita Marija, “oči pa so tiste, ki se najprej odločijo. Zato je važna obleka in samozavest, če je ni, jo je treba pridobiti in seveda občutek, da veš, kam boš povabil osebo, da bo to prijeten prostor, lokal, kjer ni gneče, kjer se bosta lahko sproščeno spoznavala in pogovarjala, in pomembno je, da vesta, kaj si želita.” Marija pravi, da si moški večinoma želijo lepoto, ženske pa pamet. “Oboji pa še vedno drug v drugem iščejo neke vrednote.”

Nekateri se zelo trudijo, da nihče ne bi izvedel, da iščejo partnerje s pomočjo agencije. Zgodilo se je že, da so ju novi pari kam povabili, celo na poroko ali na kakšno družinsko srečanje, vendar s prošnjo, da nikomur ne povesta, od kod se poznajo. Nekateri, ki so pri njiju iskali pomoč, se ob srečanju celo obrnejo stran. Pravita, da jih povsem razumeta, čeprav pametnih razlogov za to ni. Vseeno pa v času dopustov prihaja na njun naslov veliko poletnih pozdravov “poparčkanih” iskalcev sreče.