Zelo obremenjene površine imajo posebne zahteve pri odvodnjavanju

Premišljeno, kvalitetno in profesionalno urejeno odvodnjavanje močno obremenjenih površin je ključnega pomena tako pri novogradnjah, kot tudi pri že zgrajenih objektih. Pri njih namreč nikakor ni pomembno le to, da je sistem za odvodnjavanje zelo zmogljiv, ampak mora biti tudi odporen in dobro prenašati najrazličnejše obremenitve. Kanalete podjetja Hauraton so temu zagotovo kos, zato se jih splača vgraditi na vse močno obremenjene površine.

Prometno obremenjene površine

Dvorišča oziroma površine pred industrijskimi ali proizvodnimi objekti, različna parkirišča, sploh tista za tovornjake, delovne stroje in težko mehanizacijo, pa tudi ceste in druge prometne površine, letališča in podobno veljajo za zelo obremenjene površine. Če se odločamo za vgradnjo sistema za odvodnjavanje, je pri tem treba upoštevati tudi to oziroma izbrati ustrezen obremenitveni razred.

Hauratonove kanalete so v tem smislu dobra izbira, saj so:

  • izredno odporne,
  • inovativno zasnovane,
  • narejene tako, da zelo dobro prenašajo obremenitve,
  • narejene iz močnega betona,
  • dodatno ojačane,
  • na voljo v različnih obremenitvenih razredih,
  • izredno zmogljive,
  • trpežne in dobro prenašajo zunanje in vremenske dejavnike,
  • zelo vzdržljive na dolgi rok.

Izberite najboljšo rešitev za odvodnjavanje

Odvodnjavanje meteorne oziroma padavinske vode mora biti na vsaki površini ne le urejeno, ampak urejeno na čim boljši možen način. Ne urejamo ga namreč zato, da zadostimo zakonodaji ali drugim pravilnikom, ampak zato, da se na tak način izognemo prihodnjim težavam z meteorno vodo, ki bi sicer lahko povzročila najrazličnejše težave in tudi stroške. To pomeni, da je pri načrtovanju takšnega sistema treba temeljito upoštevati prav vse dejavnike in zahteve določene površine ter dobro premisliti, kako močno je ta obremenjena in kako zmogljiv mora biti tak sistem, da bo res učinkovito odvedel prav vso meteorno vodo.

Zavedati se je namrečtreba, da je kakovosten sistem morda na začetku res nekoliko dražji, a se na dolgi rok bolje obnese, deluje bolj zanesljivo in ima tudi daljšo življenjsko dobo. Prav zaradi tega se pred odločitvijo o izbiri rešitve za odvodnjavanje na določeni površini splača posvetovati s Hauratonovimi strokovnjaki ter se pozanimati, kakšne kanalete bi bile najbolj primerne v določenem primeru in na kaj vse morate paziti pri izbiri.