Zavarovanje po 26. letu je obvezno

Vaše življenje na vsakem koraku visi na nitki, ne glede na to kje ste in kdo ste. Hitro se zgodijo nepričakovani dogodki, ki vplivajo na naše zdravje in njegovo okrevanje. Mladi ljudje so za takšne situacije manj obremenjujejo, toda nikjer ne piše, da je njihovo zdravje nedotakljivo. To velja tudi za študente Ste eden izmed njih in ste se ravno znašli v slepi ulici, ker nimate urejeno zavarovanje po 26. letu, zaradi tega, ker ste izgubili status študenta?

Če ste še vedno študent in boste kmalu dopolnili 26 let, potem je vaša naloga, da si uredite zdravstveno zavarovanje po 26. letu. V kolikor ste izgubili status študenta ali pa ste začasno prekinili študij in pavzirate, potem niste več zavarovani preko svojih staršev kot družinski član, ampak sami postanete zavezanec za doplačila zdravstvenih storitev. Enako velja tudi za tiste, ki ste se prijavili na zavod za zaposlovanje.

zavarovanje po 26. letu je obvezno, česar se zaveda tudi mladenič na sliki, ki ve, da nesreča nikoli ne počiva

Zavarovanje po 26. letu vključuje obvezno in dodatno zavarovanje

Naj vam povemo, da morate pri urejanju biti pazljivi, da si uredite tako obvezno kot dopolnilno zavarovanje (kakšna je razlika med njima, preberite tukaj. V Sloveniji imamo sistem zavarovanja takšen, kjer za kritje vseh stroškov zdravljenja potrebujemo oba zavarovanja. Obvezno zavarovanje morate po preteku statusa skleniti najprej na Zavodu za zdravstveno zavarovanje.

Dodatno zavarovanje po 26. letu

Ker pa vam večine zdravstvenih storitev obvezno zavarovanje ne krije v celoti, morate te doplačati. Za takšne primere je potrebno včasih doplačati ogromno denarja, še posebno, če se zgodijo nesreče s helikopterskimi prevozi ali pa je okrevanje izredno dolgotrajno v bolnišnici. Da preprečite takšne vratolomne stroške, vam priporočamo, da sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje po 26. letu pri izbrani zavarovalnici, ki vam bo krilo stroške celotne zdravstvene storitve, zdravil ter medicinsko-tehničnih pripomočkov. Čeprav marsikdo od vas misli, da se vam nič ne more zgoditi, vseeno pa je zavarovanje po 26. letu starosti za vas zaščita in brezskrbno se lahko odpravite na katero koli pustolovščino.