Tekoče železo in vitamini

Tekoče železo - Holistic

Kako si pomagati, če občutite utrujenost, ste slabokrvni oziroma nimate dovolj hemoglobina v krvi? Tekoče železo, ki so mu dodani nekateri pomembni vitamini, vam lahko pomaga pri tem. Z njegovo pomočjo boste lažje premagali vsakodnevno utrujenost in preprečili izčrpanost, hkrati pa poskrbeli tudi za več energije, s pomočjo katere se boste lažje spopadali z obveznostmi in stresom, ter ob enem poskrbeli tudi za boljšo kri.

Zakaj smo utrujeni?

Če ste velikokrat utrujeni ali pa se vam zdi, da zjutraj težko vstanete in se z veliko napora vlečete skozi dan, potem obstaja velika verjetnost, da v vaši krvi ni dovolj rdečih krvničk oziroma hemoglobina. Prav pri takšnih težavah vam lahko pomaga tekoče železo, saj z njegovo pomočjo lahko zvišate vrednosti hemoglobina v krvi ter tako poskrbite, da se ne boste več počutili tako močno utrujene.

Utrujenost je namreč lahko eden od znakov za pomanjkanje železa oziroma slabokrvnosti, poleg tega pa se pojavi tudi pomanjkanje energije. Hkrati imajo ljudje, ki trpijo zaradi slabokrvnosti, lahko težave tudi z zbranostjo in delovanjem drugih kognitivnih funkcij. Razlogov za utrujenost je sicer lahko več, zato je najprej treba poskrbeti za dovolj spanca in za to, da si tudi čez dan vzamete čas za počitek. Poleg tega pa je priporočljivo uživati zdravo prehrano in veliko vode ter skrbeti za redno rekreacijo. Če ste kljub zdravemu življenjskemu slogu še vedno vsak dan močno utrujeni ali se kljub temu, da ste spali dovolj ur, zjutraj zbudite izčrpani in zelo težko vstanete, pa je morda čas, da obiščete zdravnika ali si date pregledati kri. Obstaja namreč velika verjetnost, da vam primanjkuje hemoglobina, kar še posebej velja za:

pomanjkanje železa
  • ženske,
  • tiste, ki uživajo vegetarijansko prehrano,
  • tiste, ki uživajo vegansko prehrano,
  • tiste, ki se veliko ukvarjajo s športom,
  • vse, ki so izpostavljeni velikim obremenitvam in stresu.

5 pomembnih vitaminov

Tekoče železo pa vsebuje tudi 5 pomembnih vitaminov, ki vašemu telesu lahko pomagajo proti utrujenosti in pripomorejo k boljšemu počutju. Z njihovo pomočjo lahko premagate utrujenost na veliko lažji način oziroma poskrbite za to, da bo v vaši krvi dovolj hemoglobina, zato omenjeni prehranski dodatek vsekakor velja preizkusiti.