Menopavza – obdobje, ko je treba poskrbeti zase

Ali ste v letih, ko trka na vrata menopavza? Potem je čas, da se nanjo čim bolje pripravite! Nikakor namreč ni smiselno, da čakate, da se ta kar pojavi, in ob tem upate, da z njo ne boste imeli težav. Tem se boste namreč veliko lažje izognili, če se boste na to obdobje čim bolje pripravili. Kako to lahko storite, pa si preberite v članku.

Dobro počutje ni nekaj samoumevnega

Dobro počutje žal ni nekaj samoumevnega. Če se nam v mladosti pogosto zdi tako, pa se v kasnejših obdobjih življenja to lahko hitro spremeni in se moramo veliko bolj truditi za boljše fizično in psihično počutje. Podobno velja tudi za čas, ko nastopi menopavza, saj takrat žensko telo doživlja zelo velike spremembe. Kako poskrbeti, da se boste tudi v tem obdobju dobro počutili v svojem telesu in da vam to obdobje ne bo povzročalo preveč preglavic? Tako, da:

  • začnete bolje skrbeti zase,
  • uživate pestro in zdravo prehrano,
  • si večkrat vzamete čas zase,
  • poskrbite za dovolj spanca,
  • poskrbite za redno rekreacijo,
  • telesu omogočite dovolj počitka,
  • poskrbite za to, da ostanete v čim boljši formi,
  • preizkusite tudi različne prehranske dodatke, ki lahko izboljšajo počutje v tem zahtevnem obdobju.

Kdaj začeti uživati prehranske dodatke?

menopavza - pomanjkanje estrogena

Menopavza povzroča cel spekter različnih težav, in čeprav se slednje da ublažiti, pa je še bolje, če do njih sploh ne pride. Za to pa lahko poskrbite tako, da že pred nastopom tega obdobja začnete preventivno uživati prehranske dodatke, ki bodo telesu priskrbeli vse, kar to potrebuje za to, da se lažje spopade s hormonskimi nihanji in drugimi spremembami, ki nastopijo po izgubi menstruacije. Nekateri prehranski dodatki zagotovo lahko ublažijo prehod iz rodne dobe ženske v obdobje izgube menstruacije ter vam pomagajo ohraniti hormonsko ravnovesje, ki močno vpliva tako na razpoloženje kot počutje ter tudi na marsikaj drugega v telesu. Zaradi tega jih je pametno začeti uživati čim prej, predvsem pa si ob tem ne pozabite vzeti tudi časa zase in čim bolje poskrbeti zase!