Otroške knjige

Svet iz pravljice, tako pisan, mavričen, magičen, čaroben, zapleten, enostaven, drugačen. Kako radi smo kot otroci poslušali pravljice? Koliko knjig je premogla naša knjižna polička?  Pa še če smo si jih močno želeli, si žal nismo mogli privoščiti več in smo čakali babice in dedke, mamice in očke, da si vsak večer znova izmislijo pravljico. Če smo imeli to srečo, seveda. Dandanes pa je na srečo stanje zelo drugačno. Danes so otroške knjige že zelo dostopne. In ali niso odlično darilo za male firbce? Verjetno smo že vsi slišali, da je knjiga naš najboljši prijatelj. Seveda je lahko. Ko beremo, se vključimo v domišljijski svet, praktično doživljamo tisto, kar doživlja junak v knjigi, svet si predstavljamo po svoje.

Vsak na svoj način in najbolj zanimivo je, da je vsak način pravi in pravilen, ni napačnih in nepravilnih, so samo drugačni. Predvsem pri otroku je pomembno vzbuditi spoštovanje do knjig že od majhnih nog, zato bo to idelano darilo. Že odkar se rodijo, imamo na voljo gumijaste in knjigice iz različnih materialov, ki so primerne za dojenčke. Potem pa se z rastjo stopnjuje tudi težavnost knjigic. Kar pa je najbolj pomembno pa je to, da se otrok lahko veliko nauči iz njih, sploh v kolikor mu privoščimo takšne vrste knjigic. Odvisno je seveda tudi od tega, za kakšnimi kaže zanimanje. Združiti kvalitetno s prijetnim? Zagotovo dobra kniga, branje.  Otroku pa lahko omogočimo mirno in prijetno branje njemu najljubših knjigic.

Otroške knjige so nam danes na voljo po ugodnih cenah. So različne, tako kot so različni naši malčki. Za vsakega se najde nekaj. Tudi za najbolj težavne, sramežljive, drzne, itd. Verjetno ni nič lepšega kot preživeti del dneva z dobro knjigo in to lahko danes privoščimo tudi našim najmlajšim in tako zanje storimo ogromno. Več kot si lahko predstavljamo. Poleg kvalitetno preživetega časa, še ogromno znanja, spoštovanja do knjig in spoznavanja, domišljije ter drugih izkušenj, katere v nas prebudi knjiga.