Kozarci za vino za prave užitke

Ste tudi vi eden tistih ljubiteljev vina, ki si ne more niti predstavljati, da bi si belo vino natočil v kozarec za rdečega, ali da doma ne bi imel kozarcev za šampanjec? Vam gredo kocine pokonci, če vidite, da si kdo natoči malo vina kar v navaden kozarec za sok? Potem gotovo ne morete brez velike vitrine, v kateri so vaši kozarci pospravljeni in postavljeni v vrsto: kozarci za vino, za peneče vino, za liker, za martini, za pivo … Da bo vaš nabor poseben in boste ob pitju vina še bolj uživali, saj to ne bo več zgolj razvajanje brbončic in nosnic, pa lahko kupite kozarce vrhunskega dizajna in materialov, ki so na voljo v prodajalni Leonardo dekor. Tako bodo poleg jezika in nosu uživale tudi oči, kajti kozarci za vino Leonardo so resnično paša za oči.

Res je, da morajo primerni kozarci za vino slediti nekaterim klasičnim zahtevam, ki so že standard – čaša mora biti primerno oblikovana in primerno visoka, z dobro prostornino, pecelj kozarca pa mora omogočati, da nam kozarca ni treba prijemati niti za podnožje, niti za čašo. Tako lahko pijemo vino prefinjeno in elegantno, arome so dobro razvijejo in podražijo nosnice, ko kozarec približamo k ustom, vino pa se ne segreva po nepotrebnem. Nikjer pa ne piše, da morajo biti razen tega kozarci za vino preprosti in dolgočasni – da mora biti čašni del iz tankega stekla, da mora biti steklo popolnoma prozorno, da se ne bi smeli igrati z oblikami in reliefi, brušenjem in peskanjem stekla.

V trgovini Leonardo dekor boste naleteli n povsem drugačno sliko. Njihovi kozarci delujejo razkošno in so že na videz nekaj posebnega, tako da boste ob pitju vina iz njih zagotovo še bolj uživali. Če bi tudi sami radi, da so vaši kozarci za vino nekoliko bolj drzni in je že čas, da zamenjate vsebino svoje vitrine s kozarci, potem vsekakor velja, da si oglejte njihovo ponudbo.