Izbrati lesene ali plastične palete?

Lesene palete dobro poznamo prav vsi, v zadnjem času pa se vedno pogosteje uporabljajo tudi plastične. Za to obstaja več razlogov: plastične palete imajo namreč vrsto odličnih lastnostih, poleg tega pa so tudi zelo cenovno ugodne. Katera možnost bi bila boljša za vas, pa je odvisno od vaših zahtev oziroma od tega, zakaj boste palete uporabljali

lesene palete
Lesene palete – Intercommerce
http://www.intercommerce.si/sl/katalog/palete-okvirji

Več različnih vrst in dimenzij

Tako lesene kot plastične palete so na voljo v več različnih dimenzijah, med katerimi lahko izbirate. Dimenzije so vsekakor pomembne pri izbiri, še bolj pomemben pa je material in njegove lastnosti. Tako les kot plastika sta v tem smislu dobra izbira in se odlično obneseta pri uporabi.

Plastika ali les?

Palete so lahko narejene iz različnih materialov. Ne le plastike in lesa, ampak tudi recimo aluminija – le da so slednje dražje, saj so namenjene zelo težkemu tovoru. Za običajno uporabo pa navadno zadostujejo take iz plastike ali lesa. Oba materiala sta namreč precej odporna in dobro prenašata različne obremenitve.

So pa plastične palete vsekakor lažje, kar je dodaten plus, saj boste tako tovor lažje natovarjali oziroma ga prevažali. Hkrati pa je plastika tudi bolj obstojna na dolgi rok, kar pomeni, da ima daljšo življenjsko dobo. Prav to je po večini tudi glavni razlog za njeno uporabo v ta namen.

Kakšne palete izbrati?

Tako les kot plastika se dobro obnesete glede svoje funkcionalnosti, kateri bi bil bolj ustrezen, pa je odvisno od primera do primera. Obe možnosti torej predstavljata dobro izbiro, je pa treba razmisliti, katera bi se bolje obnesla v vašem primeru – glede na vrsto tovora, namen uporabe, druge dejavnike, ceno, želene dimenzije in tako dalje.

Če torej ne veste oziroma niste čisto prepričani, ali bi raje kupili lesene ali plastične palete oziroma razmišljate o tem, katere bi se vam bolje obnesle pri uporabi, potem se vam splača dobro razmisliti o tem. Pri izbiri vam lahko pomagajo tudi v podjetju Intercommerce, kjer se na pakirne materiale zelo dobro spoznajo.