Hauraton travna rešetka

Zakaj je Hauraton travna rešetka najboljša izbira za ureditev dvorišča? Kakšne so njene prednosti in zakaj se sploh odločiti za vgradnjo takšnih rešetk? Na kakšen način urediti dvorišče, da bo to funkcionalno in estetsko? Kako poskrbeti za neovirano ponikanje padavinske vode na dvorišču oziroma odvodnjavanje?

Ureditev dvorišča in meteorna voda

Vsaka ureditev okolice zahteva tudi ureditev odvodnjavanja oziroma premislek o tem, kam bo odtekla meteorna voda. Če za to ne poskrbimo, ta namreč lahko začne povzročati škodo, ki se ji je bolje izogniti. V primeru, da nameravate dvorišče asfaltirati ali obložiti z betonskimi tlakovci, je treba nujno vgraditi tudi sistem za odvodnjavanje.

Običajno se ljudje za tak način zunanje ureditve odločijo, ker želijo, da je dvorišče urejeno in hkrati namenjeno tudi parkiranju vozil. Vendar pa obstaja še ena zanimiva rešitev, ki omogoča oboje, hkrati pa bo pri takšni ureditvi tudi padavinska voda lahko popolnoma nemoteno poniknila – Hauraton travna rešetka.

Rešetke, ki so prekrite s travo

Hauraton travna rešetka je zasnovana tako, da jo čez čas v celoti prekrije trava. Pravzaprav gre za poseben sistem, ki omogoča zaščito travne ruše oziroma korenin, zaradi česar lahko po takšni trati brez skrbi hodimo, se vozimo ali na njej celo nemoteno parkiramo. Na tak način lahko iz svojega dvorišča uredimo parkirišče in hkrati poskrbimo še za zeleno in lepo okolico.

Inovativna, funkcionalna in estetsko zanimiva rešitev

Rešetke lahko položimo na katero koli zunanjo površino, nato pa v odprtine med njimi posejemo travo, ki jih čez čas prekrije. Videz površine je tako zelo lep, zato je idealen za ureditev dvorišča. Poleg tega pa je na tako utrjeni površini možno tudi pakirati.

Ob enem tako urejena zunanja površina ne potrebuje vgradnje prav nobenega sistema za odvodnjavanje, saj padavinska voda lahko pri takšni ureditvi enostavno ponikne v zemljo tako kot pri vsaki drugi trati. Gre torej za zelo inovativno, funkcionalno in estetsko zanimivo rešitev, o kateri vsekakor velja razmisliti, če se odločate za zunanjo ureditev okolice svojega doma oziroma dvorišča.