Sticky Post

Dodatno zdravstveno zavarovanje

Kako pogosto ste pri zdravniku? Upamo, da čim manj, pa vendar moramo kljub vsemu in za primer, da moramo oditi zdravniku imeti urejeno zdravstveno zavarovanje. In tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

Če zbolimo, odidemo na pregled, pride rešilec po nas ali kakorkoli koristimo zdravstvene usluge potem vemo, da moramo imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje in sicer kar dvojno. Osnovno zdravstveno zavarovanje nam krije le določene zdravstvene storitve, medtem, ko preostanek krije pa dodatno. Zato je pomembno, da imamo urejeno, ne glede na to, kako pogosto potrebujemo zdravniške usluge.

Mimogrede se nam nekaj pripeti in smo prisiljeni oditi v bolnišnico na pregled. Mogoče pa se nas loti kakšna bolezen. Enostavno vidimo potrebo po obisku zdravnika. Če nimamo urejenega zavarovanja, bomo verjetno to storili težje, saj se bomo zavedali, da nas čaka visok strošek. V kolikor pa imamo tako osebno kot dodatno zavarovanje, pa bomo brez premisleka to tudi storili.

Vsak prebivalec bi naj bil ustrezno zavarovan in za to lahko poskrbimo na več različnih načinov. Lahko preko službe, če smo zaposleni, mogoče preko centra za socialno delo ali pa smo samoplačnik. Ne glede na to, ali gremo zdravniku pogosto, občasno ali nikoli. Seveda smo veseli, če smo pri njih čim manj, pa vendar preventivno je dobro imeti urejeno zavarovanje.

Zavarovanje tako osebno kot dodatno lahko zelo hitro uredimo in sklenemo. Je sicer nekaj ponudnikov, ki nam to omogoča, je pa dobro, da se pred odločitvijo pozanimamo o njihovem delu, kaj nam nudijo, kako so stvari urejene, ipd. Vsi pa nam morajo zagotavljati razliko in poplačilo zdravstvenih storitev do polne vrednosti, odštetega osebnega zavarovanja.

Kakorkoli, naše telo je tako narejeno, da nas včasih »izda« in mogoče smo na določene stvari lahko vplivali. Ko se nam kaj pripeti pa seveda nimamo časa razmišljati o tem, zakaj in kdaj, kdo je kaj zakrivil ampak želimo čimprejšnjo pomoč. Zato je pomembno dodatno zdravstveno zavarovanje vsakega slehernega posameznika in posameznice, tako odraslih kot najmlaših.