Dekorativni kamen očara s svojo lepoto

dekorativni kamen

Imate tudi vi radi naravne materiale? Med njimi zagotovo vsi najprej pomislimo na les, ki nam pogosto lepša bivalne prostore. Poleg njega pa lahko svoj bivalni prostor polepšamo še z drugimi naravnimi materiali, med katere spada tudi dekorativni kamen. Slednjega se v ta namen vedno več uporablja, saj se lepo poda tako k lesu kot h kovini ali vsem drugim materialom.

Prefinjenost in prav posebna eleganca

Naravni kamen se je dolga leta uporabljal predvsem pri zunanji ureditvi okolice – za vrtne poti, dvorišča, škarpe, fasade itd., dandanes pa ga pogosto najdemo tudi v notranjosti domov. Pri ureditvi notranjosti namreč doda tisto piko na i, poskrbi za zanimiv in malce drugačen videz ter prav posebno eleganco. Zaradi tega ga radi uporabljajo tudi arhitekti in notranji oblikovalci, saj tako svojim interierjem dodajo občutek prefinjenosti.

Kako se uporablja dekorativni kamen?

Če si ne predstavljate najbolje, kako bi lahko dekorativni kamen polepšal notranjost vašega doma, obiščite spletno stran kamen-mojster.si. V ponudbi imajo namreč veliko različnih vrst kamna, na spletni strani pa imajo objavljenih tudi veliko fotografij, s pomočjo katerih lahko vidite različne ideje za njegovo uporabo, kot so na primer:

  • stenska obloga,
  • talna obloga,
  • obloga stopnišč,
  • obloga okrog kaminov in peči,
  • kuhinjski pulti,
  • različni drugi nameni.

Estetika in funkcionalnost ob enem

Kamnita stenska ali talna obloga pa nima le estetske funkcije, ampak poskrbi tudi za odlično zaščito pred umazanijo. Zaradi tega lahko na tak način obložite stene, ki so sicer izpostavljene odtisom rok ali drugim madežem. Tako je to lahko na primer odlična obloga stopnišča, kamen pa dobro prenaša tudi vročino, zato se uporablja za oblogo sten okrog kaminov, peči in podobno.

Različne vrste kamna za vsak okus

Dekorativni kamen je na voljo v številnih izvedbah. Izbirate lahko med mnogimi vrstami kamna, vzorci, barvami … Tako imate na razpolago zelo raznolike možnosti, med katerimi lahko izbirate. Tako lahko popestrite bivalne in druge prostore v svojem domu ter jih polepšate na unikaten in prefinjen način.