Indijski trpotec

Indijski trpotec največ gojijo v Indiji in Iranu, od koder tudi izvira. Pri nas je postal dostopen kot prehransko dopolnilo, z razvojem raznih spletnih ali fizičnih ponudnikov superhrane. Tako nam je sedaj na voljo po odlični ceni. Ima pa ogromno dobrih učinkovin na telo.

Iz indijskega trpotca tako lahko naredimo marsikatero okusno jed oziroma služi kot dodatek jedem. Je odličen za peko in hkrati tudi za kuho, saj je zdrav ogljikov hidrat. Je tudi odličen vir vlaknin ter pomaga nadzorovati raven holesterola. In, kar je zelo pomembno, pomaga pri prebavi.

Vsak od nas ima v določenem trenutku kakšne telesne težave, ki kvarijo naš vsakdanjik in slabo vplivajo na nas. Te so lahko kratkotrajne ali se zavlečejo v nedogled, zdravljene je različno uspešno in seveda ubiramo različne načine in metode, s katerimi bi omilili ali odpravili to stanje.  Tu nam je lahko narava v pomoč, kajti ta nam je ponudila izjemno veliko naravnih rastlin in zelišč ter sadežev, katere izrabljamo za okus ali pa zgolj, zaradi zdravilnih učinkov. Sem sodi tudi indijski trpotec, ki pa ima vse našteto in ga lahko uporabljamo različno, po želji. Seveda bo samo od nas odvisno, kateri način se nam najbolj dopade.

Poleg tega, da zmanjšuje tudi maščobe v krvi, mehča blato, zaradi česar je odličen dodatek tudi za tiste, ki se borijo s hemeroidi. Visoke hranilne vrednosti so torej tiste, zaradi katerih bi indijski trpotec morali uživati vsi. Ne glede na to, ali ga začnemo uživati zaradi morebitnih težav ali samo preventive, je zagotovo lahko odlična rešitev tako pri prvi ali drugi možnosti. Pomemnbno je le to, da poskrbimo za pravšenj nakup, kar pomeni, da nakup opravimo pri preverjenem prodajalcu, da je ekološkega izvora in da je predelava ohranila vse učinkovite sestavine, zaradi katerih bomo v prihodnje lahko tudi sami pohvalili izjemne lastnosti indijskega trpotca in ga priporočali tudi drugim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *