Soča rafting – doživetje, ki mu ni para!

Imate radi adrenalin? Zabavo, ki od vas terja tako pogum kot nekaj fizične moči? Vabljeni na Soča rafting, kjer se boste naužili avantur in potešili svojo željo po doživetju nečesa novega.
Kljub temu, da vsi vemo, da je rafting na reki Soči nekaj izjemnega in da zaradi njega prihajajo turisti iz vse Evrope, pa tudi iz drugih delov sveta, je med Slovenci še vedno veliko takšnih, ki oklevajo. Sprašujejo se, ali je rafting zanje primeren. So dovolj močni, dovolj odločni, se upajo podati na takšno dogodivščino? Najprej moramo povedati, da je spust po Soči resnično nekaj posebnega, česar še dolgo ne boste pozabili. Da preženemo dvome, pa velja poudariti tudi to, da Soča rafting ne prinaša nevarnosti – organizirane skupine, ki se podajo na reko pod vodstvom usposobljenih vodnikov, so popolnoma varne.

Soča rafting se izvaja le takrat, ko je nivo reke Soče primeren in za turiste ne prinaša tveganja. Lokalni vodiči in poznavalci reke dobro vedo, kdaj je rafting varen, in nikoli ne sprejmejo tvegane odločitve. Od njihove zdrave pameti so namreč odvisna tako življenja ljudi kot tudi njihov posel in nenazadnje turizem celotne regije. In prav to je razlog, da se ne smete na reko nikoli podati sami, nikoli brez vodstva, nikoli brez strokovnjaka, ki ima dovoljenje, da na Sočo vodi ljudi.
Za koga je primeren Soča rafting? Zanj seodločajo tako posamezniki kot družine, ki počitnikujejo na področju Bovca in okolice, kot tudi večje skupine, ki pridejo na rafting na primer s sklopu službenega »team building« izleta. Rafting je namreč skupinsko delo, saj je za usmerjanje čolna in mirno plovbo od začetka do cilja potrebnega veliko sodelovanja, pri katerem morajo prispevati prav vsi na čolnu. Soča rafting tako ni zgolj avantura, temveč tudi opomin, daje potrebno najti skupen jezik ter v delo vložiti skupen napor. Vsekakor pa spust z veslanjem ni zgolj garanje – je tudi zabava, ki prinaša veliko smeha in prijetne spomine. Ti so pospremljeni z adrenalinom in čudovito naravo, zaradi katere je Soča biser, ki ga ne bi smel nihče gledati zgolj z brega.