Pravi računovodja mora prejeti certifikat

Inštitut za računovodstvo se ukvarja z marsičim, v ospredje pa postavlja vse v povezavi z računovodstvom.

Certifikat za računovodje je splošno dejstvo, ki ga podpira Inštitut za računovodstvo. Podjetje pravi, da je pomembna vsebina in ne celofan, da je pomembno, kar imamo v glavi in ne na papirju ter da je predvsem pomembno, da znamo to znanje uporabiti. Res pa je tudi, da ljudje poleg golega zavedanja potrebujemo tudi priznanje, ki nam potrdi našo vero, da smo dobri, da nam vlije zaupanje vase in nas požene spet dalje.

Certifikat za računovodje je pravi papir za to. Na Inštitutu cenijo naš trud pri izpopolnjevanju znanja in verjamejo, da z njimi delimo prepričanje, da je znanje potrebno ves čas obnavljati, utrjevati in osveževati z novostmi. Trda prizadevanja pa si vsekakor zaslužijo tudi priznanja, ki so pisana na papir.

Tovrstni certifikat pokaže našo odličnost, ki jo kažemo pri svojem vsakdanjem delu.

Najboljše pa se je seveda direktno obrniti na podjetje, ki je za to usposobljeno. Kot že omenjeno, je npr. slovensko podjetje Inštitut za računovodje resnično pravi naslov. Na podjetje se lahko obrnemo kadarkoli. Lahko vzpostavimo stik preko spleta ali pa jih tudi osebno obiščemo. Lahko gremo preprosto samo na njihovo spletno stran, kjer kar mrgoli podatkov v povezavi z računovodstvom. Spletna stran vsebuje tudi razdelek, kamor vtipkamo željeno zadevo in spletna stran nam sama ponudi odgovore.

Lahko pa se v podjetju povežemo s posamezniki, ki nam bodo osebno svetovali, kako npr. priti do certifikata.

Skratka, podjetje vsem, ki delajo na področju računovodstva in nenehno izpopolnjujejo svoje znanje, omogoča pridobitev certifikata, ki se imenuje Računovodski strokovnjak IR. Verjamejo namreč, da je praktično delo v kombinaciji z udeležbo na izobraževanjih ter preverjanje lastnih izkušenj z drugimi udeleženci in predavatelji oblikovalo številne računovodske strokovnjake, ki jim manjka le še javno priznanje. Želimo si, da bi bil certifikat priznanje za strokovnost ter pokazatelj odličnosti delodajalcem in strankam.