Otroška sončna očala- afnanje ali nuja?

Na prodajnih policah in na prodajnih plakatih opazimo vedno več otroških sončnih očal. Otroci na oglasih so videti nadvse prisrčni, zdravi in srečni. Tako zelo, da je tudi nas zamikalo, da bi odhiteli v najbližjo trgovino za otroke in svojemu sončku kupili očala v katerih bo izgledal modno in »cool«. Toda za trenutek smo se ustavili in se vprašali ali je to le afnanje staršev ali so sončna očala za otroke resnično potrebna? In če so, kako izbrati dobra sončna očala, da bodo resnično zaščitila občutljive otroške oči in ne le modnih, ki svojega dela ne bodo opravila. Preberite si kaj smo izvedeli.

Obstaja kopica ljudi, ki trdi, da otroci ne potrebujejo sončnih očal vsaj dokler se oči ne razvijejo do konca, da se zenica navadi prilagajanja na različno svetlobo. Strokovnjaki pa so si enotni, da sončna očala za otroke niso le modna muha, ampak so nujno potrebna, še posebej tam kjer se sonce močno odbija, torej na snegu in na morju. Zakaj? Ker UV žarki škodujejo vsem delom očesa in tako poškodujejo vid.

V kolikor ste se odločili, da zaščitite oči vašega otroka, vam predlagamo, da sončnih očal ne kupite v kakšni veleprodaji, kjer so resda zelo simpatična, modna in poceni, toda v optiki, ker boste le tako lahko brez skrbi, da bodo sončna očala, ki ščitijo oči vašega otroka resnično kvalitetna in da opravljajo svojo nalogo. Vseeno pa vas moramo opozoriti, da so otroci nepazljivi in nerodni, zato ne kupite ravno najdražjih sončnih očal, ker verjetno ne bodo dolgo zdržala. Prepričajte se, da kupujete kvaliteto, toda ne zapravljajte preveč, ker vas bo še pošteno bolela glava.