Optimizirana spletna stran z visoko obiskanostjo

Spletna stran je vaš prvi kontakt s potencialno stranko. Spletna stran stranko informira o vaših storitvah in ji daje poglobljen vpogled v vaše poslovanje. Pomembno je, da je prvi vtis stranke dober.

Vrste spletnih strani

Spletne strani se med seboj razlikujejo glede na namen uporabe, funkcionalnost in oblikovno zahtevnost. Izbirate lahko med preprosto vizitko, blogom, kombinacijo spletne strani in bloga, spletno trgovino in podobno. Oblikovno bolj zahtevne spletne strani so bolj privlačne za vaše stranke, a hkrati zahtevajo več časa za vzdrževanje in dodajanje vsebin. Pred pogovorom z oblikovalci spletne strani, o tem kako izdelati spletno stran, se najprej odločite za vrsto spletne strani.

Postopek izdelave spletne strani

Izdelava spletne strani (http://www.ms3.si/) se začne z razmislekom o tem, kako izdelati spletno stran z visoko obiskanostjo in odzivnostjo. Premisliti morate o namenu vzpostavitve spletne strani, zahtevnosti vizualnih in tehničnih orodij na strani ter o postopku predstavitve vaše blagovne znamke. Proces snovanja spletne strani ves čas poteka v dogovoru z oblikovalcem. Slednji vam predstavi svoje ideje, dizajn in svoje pretekle projekte, vi pa se odločite o končnem videzu spletne strani. Po vzpostavitvi sledita tudi optimizacija in vzdrževanje spletne strani.

Vpliv vtičnikov na odzivnost spletne strani

Nekateri vtičniki povečujejo odzivnost in varnost spletne strani, drugi pa ju znižujejo. Oblikovalec spletne strani vam mora svetovati, kateri vtičniki strani ne bodo upočasnjevali. Neposodobljeni vtičniki lahko vplivajo na vdor tretjih oseb v vašo spletno stran. Zaradi vdora v vašo spletno stran, stranke izgubijo zaupanje v varnost poslovanja z vami. Poleg izgube zaupanja lahko izgubite tudi velik del vsebine. Skupaj z izvajalcem se raje vnaprej dogovorite, kako izdelati spletno stran, ki bo varna pred vdorom tretjih oseb.

Vizualno privlačen dizajn zvišuje obiskanost spletne strani

Privlačen, inovativen in unikaten dizajn stranke prepriča. Stranke se vračajo na spletno stran zato, ker so dodobra informirane in hkrati tudi animirane. Vprašanje, kako izdelati spletno stran z visoko obiskanostjo, prepustite oblikovalcem spletnih strani. Oblikovalci v zadnjem času prisegajo na minimalizem. Na spletne strani dodajajo le nujno potrebno in za obiskovalce privlačno vsebino. Velik poudarek je tudi na domiselnih ilustracijah za predstavitev blagovne znamke.