Krovstvo

Medtem ko so notranji prostori večkrat deležni prenove, pa na samo streho pogosto ne pomislite, dokler ne začne povzročati preglavic. In ni potrebno, da zamaka s stropa, da se odločite za sanacijo strehe. V teh primerih se je potrebno obrniti na ponudnike za krovstvo, ki bodo poskrbeli za vse kar je povezano s streho in njeno zgradbo. Kakovost, varčno in varnost bivanja se začnejo pri dobri strehi in tako pri gradnji nove hiše kot pri sanaciji obstoječega objekta, je izbira strešne kritine ena izmed najbolj pomembnih odločitev.

Preden se odločite, kateri material boste izbrali dobro premislite, saj vam bo streha le tako dolgo in dobro služila. Čeprav nekatera manjša popravila na strehi lahko opravite sami, pa je boljša odločitev, da tudi manjša in na prvi videz nenevarna opravila, prepustite izkušenemu krovcu. Ta vam bo znal svetovati ali je čas za menjavo strehe. Dejstvo je, da je pokrivanje hiše zapleten projekt in zato je zelo pomembno, da se odločite za izvajalca, ki bo krovstvo opravilo kvalitetno in vam bo znal svetovati pri izbiri kakovostne in funkcionalne kritine, ki je kasneje ne bo treba pretirano vzdrževati. Nekatere kritine, kot so dvojo kritje, zidana-vlakno cementna kritina ali bobrovec, zahtevajo močno ostrešje, za ostale pa čvrstost ni tako pomembna. Pod vidno kritino je sekundarna oziroma rezervna kritina, krovstvo pa mora biti izvedeno kvalitetno v primeru obeh kritin.

Ko se odločate za strešno kritino izberite takšno, ki bo ustrezala vašim željam glede samega videza in bo izpolnjevala vaše oblikovne zahteve, pomembna pa je seveda tudi cena, ki mora ustrezati vašim finančnim zmogljivostim ter na koncu občutek varnosti, ki je povezan z vremenskimi razmerami na območju, kjer stoji objekt. Za nekatere je zelo pomembno tudi to, da je kritina okolju prijazna, da je enostavna za vzdrževanje, ima majhno težo in je enostavna za montažo. Ne glede na to, za katero se odločite, pa je kvalitetno krovstvo ključnega pomena za dobro opravljeno delo.