B kompleks je kombinacija več vitaminov

B kompleks v hrani

B kompleks je sestavljen iz več različnih vitaminov. Vsak od njih ima svojo funkcijo in vlogo pri delovanju telesa, najbolj pomembno pa je ohranjanje ustreznega ravnovesja med njimi. Torej mora imeti telo vsakega od vitaminov iz omenjene skupine na voljo v ravno pravšnji količini, da lahko normalno opravlja vse svoje funkcije, pa naj si gre za delovanje živčnega sistema, psihično delovanje ali kaj drugega.

Premagajte razdražljivost

Ste pogosto razdražljivi ali se hitro razjezite? Ste zelo čustveno občutljivi ali labilni? Težko krotite svoja čustva? Potem obstaja možnost, da bi vam lahko koristil B kompleks, saj gre za kombinacijo vitaminov, ki ima velik vpliv na živčni sistem in njegovo delovanje. Prav živčni sistem pa je tisti, ki ključno vpliva tudi na naša čustva in čustveno ravnovesje. Z njegovo pomočjo lahko zagotovo premagate čustveno razdražljivost.

Poskrbite za boljšo koncentracijo

Morda niste vedeli, da ima B kompleks pomembno vlogo tudi pri delovanju možganov. Če ga telesu primanjkuje, nekatere funkcije možganov ne delujejo, kot bi morale. Tako se lahko pojavijo težave s koncentracijo oziroma osredotočanjem, pa tudi s spominom. Vse te funkcije so zelo pomembne tako pri učenju za izpite kot pri delu, zato je že zaradi tega treba poskrbeti za to, da delujejo čim bolje. Če imate z njimi morda težave, si lahko poskušate pomagati z ustreznejšo prehrano ter prehranskim dodatkom, ki vsebuje vse potrebne vitamine iz skupine B. Tako boste poskrbeli za boljšo koncentracijo in za boljši spomin.

Poskrbite za več energije

b kompleks proti izčrpanosti

Hkrati pa imajo omenjeni vitamini vlogo tudi pri tem, koliko energije bomo imeli in kakšno bo naše počutje. Če se počutite brez energije ali se nikakor ne morete odpočiti, potem si lahko morda pomagate tako s tem, da si privoščite nekoliko več počitka in spanca ter bolj skrbno načrtujete svojo prehrano, da bo ta čim bolj zdrava. Tako bo vaše telo dobilo vse vitamine in druge snovi, ki jih potrebuje, hkrati pa si lahko pri tem pomagate tudi z izbranimi vitaminskimi dodatki, kakršen je B kompleks.